Rulandské šedé
terroir
2022
Hrozny byly sbírány při cukernatosti 23 °NM. Část zrála v dubovém sudu a část v nerezovém tanku. V barvě má lehké růžové odlesky díky dlouhé maceraci, v chuti s osvěžující kyselinkou a dlouhotrvající dochutí.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Velkopavlovická |
vinařská obec | Hustopeče |
Charakteristika vína
jakostní třída | moravské zemské víno |
---|---|
kyseliny | 6,9 g/l |
zbytkový cukr | 1,2 g/l |
objem alkoholu | 14 %obj. |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C. Chuťově krásně doplňuje hutná a kořeněná jídla nebo rybí speciality, těžší úpravy drůbeže či hustší polévky. Víno archivujte až tři roky.