Veltlínské zelené
moravské zemské víno
2019
Veltlínské zelené při vysazení ve výborné poloze je odrůdově velice kvalitní surovina pro základ k výbornému vínu. Máte v rukou víno prokvašené do sucha s vysokou viskozitou, ve vůní s pepřovými tóny a jeho příjemnou dlouhou dochutí.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Velkopavlovická |
vinařská obec | Zaječí |
viniční trať | Pod novou horou |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,2 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 3,8 g/l |
objem alkoholu | 12,5 %obj. |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C k tvrdým sýrům holandského typu, sýrům s pepřem k potržení pepřových tónů ve víně. Víno archivujte tři až pět let.