Frankovka rosé
– vyprodáno –
moravské zemské víno
polosuché, 2013
Jemné růžové víno s příchutí smetany, chutí lesních jahod a černého rybízu. Se svěží kyselinkou a příjemným zbytkovým cukrem. Sbíráno při 21,5 °NM.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Rosé vína při maceraci na slupkách stanovenou dobu chladíme a následně se lisují. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Strážný vrch |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,6 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 13,9 g/l |
objem alkoholu | 12,5 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Výborně doplní stůl se servírovanou rybou, nejlépe tuňákem v jakékoliv úpravě. Víno vychlazené na teplotu 9 °C se také hodí k těstovinovým salátům a slanému pečivu.