Cuvée André & Rulandské modré
– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2013
Spojením ojedinělé kombinace vín jsme docílili zajímavé chuti čokolády, peckového ovoce, kořenitosti, zakončenou s nádechem jemného dubového tatinu. Kterého jsme dosáhli, zráním vína v dubovém sudu po dobu 9 měsíců.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Mikulovská |
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Strážný vrch |
Charakteristika vína
kyseliny | 7 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 0,2 g/l |
objem alkoholu | 13,0 %obj. |
Podávání
Víno doporučujeme podávat při teplotě 12 °C ke grilovaným masům. Výborně také doplňuje tvrdé sýry, tmavá a uzená masa či drůbeží s nádivkou.