Sauvignon
– vyprodáno –
moravské zemské víno
polosuché, 2016
Víno s výraznou broskvově medovou vůní a jemně zelenkavou barvou. V chuti medový nádech s přechodem do muškátových tónů a peckového ovoce, např. broskví. Vyvážená kyselinka a zbytkový cukr dělají víno harmonické.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Němčičky |
viniční trať | Odměry |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,9 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 11 g/l |
objem alkoholu | 12 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 10–12 °C, ke kuřecím a krůtím masům, k sýrům s modrou plísní.