Vinařství u Harmáčků

Sauvignon

moravské zemské víno
polosuché, 2016

Víno s výraznou broskvově medovou vůní a jemně zelenkavou barvou. V chuti medový nádech s přechodem do muškátových tónů a peckového ovoce, např. broskví. Vyvážená kyselinka a zbytkový cukr dělají víno harmonické.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Velkopavlovická
vinařská obec Němčičky
viniční trať Odměry

Charakteristika vína

kyseliny 6,9 g/l
zbytkový cukr 11 g/l
objem alkoholu 12 %obj.

Podávání

Doporučujeme podávat při teplotě 10–12 °C, ke kuřecím a krůtím masům, k sýrům s modrou plísní.