Neuburské
moravské zemské víno
polosladké, 2015
Hrozny sbírány při 21 °NM. Zbytkový cukr podtrhuje výraznou chuť medu, tropického ovoce, na konci s kořenitou dochutí, která je vyvážena kyselinkou. Ve vůni harmonické splynutí kořenité vůně a tropických plodů.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Strážný vrch |
Charakteristika vína
kyseliny | 8,2 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 34,4 g/l |
objem alkoholu | 11 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 10–11 °C z jídel vyzkoušejte k jemné paštice z husích jater, telecímu na grilu, rybám, korýšům, drůbeži nebo sýrům s ušlechtilou plísni.