Vinařství u Harmáčků

Neuburské

moravské zemské víno
polosladké, 2015

Hrozny sbírány při 21 °NM. Zbytkový cukr podtrhuje výraznou chuť medu, tropického ovoce, na konci s kořenitou dochutí, která je vyvážena kyselinkou. Ve vůni harmonické splynutí kořenité vůně a tropických plodů.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Strážný vrch

Charakteristika vína

kyseliny 8,2 g/l
zbytkový cukr 34,4 g/l
objem alkoholu 11 %obj.

Podávání

Doporučujeme podávat při teplotě 10–11 °C z jídel vyzkoušejte k jemné paštice z husích jater, telecímu na grilu, rybám, korýšům, drůbeži nebo sýrům s ušlechtilou plísni.