Vinařství u Harmáčků

Cuvée Neptis

moravské zemské víno
Frankovka & Neronet
suché, 2015

Víno výrazné červené barvy zrálo 12 měsíců v dubovém sudu. Ojedinělé spojení odrůd dodalo na plnosti vína s chutí peckového ovoce, čokolády a výrazné třísloviny. Ve vůni ucítíte dřevité tóny.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Pod strážných vrchem

Charakteristika vína

objem alkoholu 14,5 %obj.

Podávání

Víno doporučujeme podávat při teplotě 12 °C. Vhodně doplní úpravu hovězího, ale i jemnou úpravu zvěřiny. Vína André jsou vhodná ke grilovaným masům a k tučnějším sýrům. Jsou vděčným doplňkem k tvrdým sýrům a tmavým a uzeným masům. Podobně jako jiná vína je můžete podávat bez pokrmů, jen k posezení či meditaci, při stolování nejčastěji provází pečená masa a pernatou zvěřinu. Doporučuje se také k sýrům a pokrmům z hub.