Veltlínské zelené
moravské zemské víno
2023
Ve vlastní vinici v ekologickém režimu jsme ručně sklidili hrozny při 23,5 °NM cukernatosti. Víno je ovocité, dužinaté, s vyšším zbytkovým cukrem.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Hustopeče |
Charakteristika vína
jakostní třída | moravské zemské víno |
---|---|
kyseliny | 5,9 g/l |
zbytkový cukr | 36,3 g/l |
objem alkoholu | 12 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C k tvrdým sýrům holandského typu, sýrům s pepřem k potržení pepřových tónů ve víně. Víno archivujte tři až pět let.