Ryzlink vlašský
terroir
2023
Ve vlastní vinici v ekologickém režimu jsme ručně sklidili botrytické hrozny při 24,9 °NM cukernatosti. Víno zrálo osm měsíců na kvasnicích, je extraktivní, plné a má výrazné medové tóny.
Původ hroznů
jakostní třída | moravské zemské víno |
---|---|
země původu | víno z České republiky |
vinařská obec | Hustopeče |
Charakteristika vína
jakostní třída | moravské zemské víno |
---|---|
kyseliny | 7,1 g/l |
zbytkový cukr | 61,6 g/l |
objem alkoholu | 11,5 %obj. |
objem | 0,5 l |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C. Hodí se k běžnému pití a jídlům. Víno archivujte až tři roky.