Ryzlink vlašský
terroir
2023
Ve vlastní vinici v ekologickém režimu jsme ručně sklidili botrytické hrozny při 24,9 °NM cukernatosti. Víno zrálo osm měsíců na kvasnicích, je extraktivní, plné a má výrazné medové tóny.
Původ hroznů
| jakostní třída | moravské zemské víno |
|---|---|
| země původu | víno z České republiky |
| vinařská obec | Hustopeče |
Charakteristika vína
| jakostní třída | moravské zemské víno |
|---|---|
| kyseliny | 7,1 g/l |
| zbytkový cukr | 61,6 g/l |
| objem alkoholu | 11,5 %obj. |
| objem | 0,5 l |
| alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
|---|---|
| plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C. Hodí se k běžnému pití a jídlům. Víno archivujte až tři roky.
