Veltlínské zelené terroir
moravské zemské víno
2021
Po redukci hroznu a delšímu zrání pro zachování kvality, při cukernatosti 22,5 °NM, se podařilo propsat do vína jeho terroir, díky němuž je víno výraznější, minerální, šťavnaté, i když pochází z mladé BIO vinice.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|
Charakteristika vína
kyseliny | 6,8 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 2,3 g/l |
objem alkoholu | 12 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C k tvrdým sýrům holandského typu, sýrům s pepřem k potržení pepřových tónů ve víně. Víno archivujte tři až pět let.