Tramín červený
moravské zemské víno
2017
Elegantní Tramín červený dosáhl cukernatosti 23 °NM a krásně vyzrál. Zlatavou barvu podtrhuje harmonická, kořenitá, medová chuť s výraznou, svěží kyselinkou a vůní růží. Víno zrálo v dubovém sudu více jak 12 měsíců.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Velkopavlovická |
vinařská obec | Hustopeče |
viniční trať | Stará hora |
expozice vinice | jihozápadní |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,8 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 0,8 g/l |
objem alkoholu | 13,5 %obj. |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 8–10 °C. Víno s vyšším alkoholem je plné chuti, vhodný ke slavnostním příležitostem, k pokrmům s bílým masem, k dezertům. Víno archivujte až tři roky.