Cuvée Aviam
– vyprodáno –
moravské zemské víno
2016
Víno vzniklo spojením odrůd Neronet, Zweigeltrebe, Rulandské modré a André. Víno rubínové barvy leželo 24 měsíců na dubovém sudu. V chuti a vůni je ovocité po černém rybízu, višní v čokoládě s jemnými kávovými tóny. Víno je harmonické s jemnou kyselinkou.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Pod strážným vrchem |
Charakteristika vína
kyseliny | 7,1 g/l |
---|---|
objem alkoholu | 13 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Jiří Harmáček Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 16–18 °C k červeným masům, zvěřině a k čokoládovým dezertům, doporučujeme nechat otevřené – tzv. vydýchat – alespoň dvě hodiny před konzumací, zvýrazní se tak jeho ovocitost. Víno je vhodné k archivaci šest a více let.