Veltlínské zelené
– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2014
Svěží víno s vyšším obsahem příjemné kyselinky, s ovocnou příchutí broskví a vůní lipového květu. Harmonický dojem chuti je zakončen minerály, které jsou typického pro hliněnou půdu, kde víno dozrává.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Nad sklepy |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,7 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 3,6 g/l |
objem alkoholu | 12,5 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 7 °C. K telecímu nebo kuřecímu masu, dušené zelenině či mořským specialitám. Vhodné také ke studené kuchyni.