Zweigeltrebe
– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2013
Kvalitním sběrem jsme dosáhli vína s výraznou tříslovinou a kyselinkou. Dále v chuti cítíme jemné harmonické tóny s chutí čokolády a sušených švestek. Víno zrálo 9 měsíců v dubovém sudu.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Mikulovská |
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Strážný vrch |
Charakteristika vína
kyseliny | 7,5 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 0,2 g/l |
objem alkoholu | 14,0 %obj. |
Podávání
Víno doporučujeme podávat k tmavému a uzenému masu, jemně kořeněnému masu, k tvrdým sýrům a to při teplotě 12 °C.