Veltlínské zelené
– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2013
Víno s vyšším obsahem příjemné kyselinky. S vůní lipového květu s ovocnou příchutí broskví, s nádechem minerálních podtónů, typických pro vápenaté podloží. Vypěstováno v kraji pod Pálavskými vrchy.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Nad sklepy |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,8 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 0,9 g/l |
objem alkoholu | 12,5 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 7 °C. K telecímu nebo kuřecímu masu, dušené zelenině či mořským specialitám. Vhodné také ke studené kuchyni.