Cabernet Moravia rosé
– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2013
Příjemně vyvážená lehká chuť růžového vína s jemným zbytkovým cukrem. V chuti výrazný podtón lesního ovoce, se svěží kyselinkou na konci.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Rosé vína při maceraci na slupkách stanovenou dobu chladíme a následně se lisují. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Mikulovská |
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Strážný vrch |
Charakteristika vína
kyseliny | 7,3 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 4,9 g/l |
objem alkoholu | 11,5 %obj. |
Podávání
Víno doporučujeme podávat chlazené na teplotu 9 °C k zeleninovým a těstovinovým salátům, k drůbeži a k mořským plodům.