Vinařství u Harmáčků

Frankovka

– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2012

Frankovka je pozdní odrůda, má tmavě rubínovou barvu. Ve víně je cítit určitá tvrdost v podobě taninů a příjemná kořenitost, spojená s výraznou ovocnou chutí lesního ovoce. Víno zrálo 8 měsíců v dubovém sudu.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.

Původ hroznů

země původu víno z České republiky
vinařská obec Milovice
viniční trať Strážný vrch

Charakteristika vína

kyseliny 6,7 g/l
zbytkový cukr 0,2 g/l
objem alkoholu 14,5 %obj.
alergeny obsahuje oxid siřičitý
plněno v Vinařství u Harmáčků s.r.o.
Nádražní 181/18, Hustopeče
Česká republika

Podávání

Víno doporučujeme podávat při teplotě 12 °C. K pečeným masům, zvěřině, kachně, huse i guláši. Ke kořeněným jídlům a zrajícím sýrům.