Frankovka
– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2012
Frankovka je pozdní odrůda, má tmavě rubínovou barvu. Ve víně je cítit určitá tvrdost v podobě taninů a příjemná kořenitost, spojená s výraznou ovocnou chutí lesního ovoce. Víno zrálo 8 měsíců v dubovém sudu.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.
Původ hroznů
vinařská oblast | Morava |
---|---|
vinařská podoblast | Mikulovská |
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Strážný vrch |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,7 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 0,2 g/l |
objem alkoholu | 14,5 %obj. |
Podávání
Víno doporučujeme podávat při teplotě 12 °C. K pečeným masům, zvěřině, kachně, huse i guláši. Ke kořeněným jídlům a zrajícím sýrům.