Veltlínské zelené
– vyprodáno –
moravské zemské víno
polosuché, 2016
Víno vyniká zlatavě zelenkavou barvou. Minerální chuťové tóny charakteristické pro oblast, kde víno zrálo, s nádechem koření a bílého pepře, doplňuje příjemná kyselinka. Chuť i vůni podtrhlo zrání v akátovém sudu.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Nad sklepy |
Charakteristika vína
kyseliny | 6,9 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 15 g/l |
objem alkoholu | 12 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Doporučujeme podávat při teplotě 7 °C. K slaným předkrmům, vepřovým řízkům a rybám, vyzkoušet je můžete také k tvrdým sýrům.