Vinařství u Harmáčků

Veltlínské zelené

moravské zemské víno
suché, 2016

Víno vyniká zlatavě zelenkavou barvou. Minerální chuťové tóny charakteristické pro oblast, kde víno zrálo, s nádechem koření a bílého pepře, doplňuje příjemná kyselinka. Chuť i vůni podtrhlo zrání v akátovém sudu.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Bílá vína chladíme, následně lisujeme a zakvášíme kulturou kvasinek, pečlivě vybraných s ohledem na odrůdu vína. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Nad sklepy

Charakteristika vína

kyseliny 6,9 g/l
zbytkový cukr 4,9 g/l
objem alkoholu 12 %obj.

Podávání

Doporučujeme podávat při teplotě 7 °C. K slaným předkrmům, vepřovým řízkům a rybám, vyzkoušet je můžete také k tvrdým sýrům.