Vinařství u Harmáčků

Blanc de Noir

moravské zemské víno
Pinot Noir & André
polosladké, 2016

Víno z modrých hroznů dalo díky použité technologií vzniknout víno světlé barvy. Spojení odrůd zavdává ovocné ostružinově sametové chuti s příjemnou kyselinkou a zbytkovým cukrem na konci. Ve vůni, převládá jemná ovocitost.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Rosé vína při maceraci na slupkách stanovenou dobu chladíme a následně se lisují. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Pod strážným vrchem

Charakteristika vína

kyseliny 7,1 g/l
zbytkový cukr 13,2 g/l
objem alkoholu 12 %obj.

Podávání

Víno doporučujeme podávat chlazené na teplotu 8–10 °C. Je vhodné samostatně i v kombinaci s lehčími pokrmy, sýry, saláty, smetanovými úpravami drůbežího masa a především s pokrmy z ryb.