Vinařství u Harmáčků

Frankovka

moravské zemské víno
suché, 2015

Víno jemně červené barvy zrálo 12 měsíců v dubovém sudu. Vůně švestek a lesních plodů, je spojená s dřevnatým podtónem. Harmonická chuť peckového, lesního ovoce a čokolády je podtržena bohatou tříslovinou v závěru.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Strážný vrch

Charakteristika vína

objem alkoholu 14,5 %obj.

Podávání

Víno doporučujeme podávat při teplotě 12 °C. K pečeným masům, zvěřině, kachně, huse i guláši. Ke kořeněným jídlům a zrajícím sýrům.