Cabernet Moravia rosé
– vyprodáno –
moravské zemské víno
polosladké, 2015, jemně perlené
Víno jemně růžové barvy, se svěžím buketem bobulového ovoce a smetany. V chuti ucítíte šťavnaté lesní ovoce a sladkou smetanu. Příjemnou vyšší kyselinku sladěnou se zbytkovým cukrem obohacuje jemné perlení v podobě frizzante.
Jak bylo víno vyrobeno
Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Rosé vína při maceraci na slupkách stanovenou dobu chladíme a následně se lisují. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.
Původ hroznů
země původu | víno z České republiky |
---|---|
vinařská obec | Milovice |
viniční trať | Pod strážným vrchem |
Charakteristika vína
kyseliny | 8,4 g/l |
---|---|
zbytkový cukr | 25,2 g/l |
objem alkoholu | 11 %obj. |
alergeny | obsahuje oxid siřičitý |
---|---|
plněno v | Vinařství u Harmáčků s.r.o. Nádražní 181/18, Hustopeče Česká republika |
Podávání
Víno doporučujeme podávat chlazené na teplotu 8–10 °C. Růžové víno je vhodné vychutnávat samostatně i v kombinaci s lehčími pokrmy, sýry, saláty, smetanovými úpravami drůbežího masa a především s pokrmy z ryb.