Vinařství u Harmáčků

Cabernet Moravia rosé

moravské zemské víno
polosladké, 2015, jemně perlené

Víno jemně růžové barvy, se svěžím buketem bobulového ovoce a smetany. V chuti ucítíte šťavnaté lesní ovoce a sladkou smetanu. Příjemnou vyšší kyselinku sladěnou se zbytkovým cukrem obohacuje jemné perlení v podobě frizzante.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Rosé vína při maceraci na slupkách stanovenou dobu chladíme a následně se lisují. Víno se ponechává na kvasnicích dle uváženého času, které víno chrání a udržují tak jeho přirozenou rovnováhu – pro váš jedinečný požitek z pití tohoto vína.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Pod strážným vrchem

Charakteristika vína

kyseliny 8,4 g/l
zbytkový cukr 25,2 g/l
objem alkoholu 11 %obj.

Podávání

Víno doporučujeme podávat chlazené na teplotu 8–10 °C. Růžové víno je vhodné vychutnávat samostatně i v kombinaci s lehčími pokrmy, sýry, saláty, smetanovými úpravami drůbežího masa a především s pokrmy z ryb.