Vinařství u Harmáčků

Cuvée André & Rulandské modré

– vyprodáno –
moravské zemské víno
suché, 2013

Spojením ojedinělé kombinace vín jsme docílili zajímavé chuti čokolády, peckového ovoce, kořenitosti, zakončenou s nádechem jemného dubového tatinu. Kterého jsme dosáhli, zráním vína v dubovém sudu po dobu 9 měsíců.

Jak bylo víno vyrobeno

Klademe důraz na kvalitu hroznů, šetrný přístup při jejich zpracování, hrozny sbíráme ručně, a terroir, abychom podtrhli charakter daného vína. Červená vína kvasí na slupkách. Po dobu kvašení je rmut neustále promícháván. Po vylisování se mošt zahřeje a zahájí se jablečno-mléčná fermentace, při které se mění kyselina jablečná na kyselinu mléčnou a oxid uhličitý – víno se tím zjemní. Červená vína necháváme nazrávat v dubových sudech. Víno je hutnější a má celkově mohutnější tělo.

Původ hroznů

vinařská oblast Morava
vinařská podoblast Mikulovská
vinařská obec Milovice
viniční trať Strážný vrch

Charakteristika vína

kyseliny 7 g/l
zbytkový cukr 0,2 g/l
objem alkoholu 13,0 %obj.

Podávání

Víno doporučujeme podávat při teplotě 12 °C ke grilovaným masům. Výborně také doplňuje tvrdé sýry, tmavá a uzená masa či drůbeží s nádivkou.